Winghus AB Miljöhus

Vi rekommenderar vattenburna golvvärmesystem ingjutna i välisolerad betongplatta med 300 mm cellplast, uppvärmningskälla bestående av frånluftsvärmepump eller för riktigt stora hus ingår luft/vattenvärmepump NIBE Fighter. 

Statens krav på maximal förbrukning på 55 kWh per år och kvadratmeter underskrider vi med råge. Vi brukar ligga på cirka 30 kWh. Numera med solceller kommer vi ner ytterligare i förbrukning.

Statens krav på ventilation tillgodoser vi med Komfovent ventilationsaggregat, som återvinner värme ur frånluften och värmer kall tilluft. Detta innebär betydligt lägre energiförbrukning.

Vår effektiva cellulosaisolering med 55 kg tryck i väggar och i sluttande tak ger dessutom ännu bättre U-värden än de teoretiska, så i verkligheten blir elförbrukningen lägre än de teoretiska förhandsberäkningarna.

Vi har avtal med kaminleverantörer för den som vill komplettera med en extra billig värmekälla och dessutom ha den sköna mysfaktorn som en öppen synlig eld ger. Besiktning av sotare ingår.